Eritritol rendeléseEritrit

Az eritrit és a nyírfacukor

(0/0)

KÜLÖNBSÉGEK A XILIT ÉS AZ ERITRIT KÖZÖTT

A xilit a nyírfából vagy kukoricsutkából készül, az eritrit pedig cukorból. Mindkettő biztonságos a cukorbetegek számára. A xilit 2,4 kalóriát, az eritrit 0,2 kalóriát tartalmaz grammonként, a xilit glikémiás indexe 7, az eritrité 0. Az előbbi 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a cukor, az eritrit pedig 0 grammot. A GRAS és az FDA mindkettőt biztonságosnak ítélte. A nyírfacukor nagy része a vastagbélen keresztül, az eritrit pedig a vékonybélen keresztül szívódik fel. Túlzott fogyasztásuk hasmenést válthat ki. Sem a xilit, sem az eritrit nem roncsolja a fogakat.

Az eritrit és a nyírfacukor

AZ ERITRIT TOVÁBBI ELŐNYEI

100%-ban természetes. A természetben is előfordul (pl. gombák, szőlő). a tápcsatornában levő baktériumok természetes erjedése során is képződik. Használata biztonságos. Az FDA és a GRAS is a legmagasabb biztonságossággal jelöli. Nem higroszkópos, nem vonzza a nedvességet. Grammonként kevés kalória, magasabb emésztési tolerancia. A véráramba nagy része felszívódik és a vizelettel változatlan formában távozik. Nem növeli a vércukorszintet és az inzulinválaszt.

A cukor és a cukoralkoholok összehasonlítása édesség (%) és glikémiás index (GI) szempontjából.

Név

Édesítőerő (%)Glikémiás index

Szacharóz

100

60

Maltit

75

52

Xilit

100

12

Izomalt

55

9

Szorbit

60

9

Laktitol

35

6

Mannit

60

0

Eritritol

70

0

ÁRNYOLDALAI

Erős endoterm reakciókat vált ki, így lehűti a forró folyadékokat. A cukorhoz képest 60-80%-os az édesítőereje, így többet kell belőle használni, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat azoknál, akiknek az emésztőrendszere érzékenyebb. Nem karamellizálódik, valamint nem táplálja az élesztőgombákat, így keltészták készítésére nem alkalmas.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).