Az eritrit egészségügyi előnyei

Az eritrit cukoralkohol a természetben az algákban, a gombákban, néhány gyümölcsben, az erjesztett ételekben és italokban megtalálható. Grammonként 0,2 kalóriát tartalmaz, így az eritrit szinte semennyi plusz kalóriát nem ad az ételekhez. Az eritrtit a vékonybélben szívódik fel, így nem okoz káros mellékhatásokat az emésztőrendszerben. Kisállatokra, kutyára macskára nézve azonban halálosan mérgező, mindig tartsuk tőlük elzárva az eritritet és a nyírfacukrot, illetve az abból készített desszerteket, süteményeket!

1990 óta Amerikában már hivatalosan is megtalálható kereskedelmi forgalomban és egyre többször fokozzák az eritrittel élelmiszerek, italok és édességek ízét és állagát. Az eritrit ma már nemcsak Amerikában, hanem világszerte elérhető.

Az eritrit egészségügyi előnyei

Vércukorszint

Az eritrit segítségével könnyebben kontroll alatt tartható a vércukorszint, így a cukorbetegeknek ajánlott cukorhelyettesítő. Az eritrit fogyasztása nem emeli meg az inzulini- és a vércukorszintet, ahogy más cukrok, ezért lehet olyan élelmiszerekben összetevőként használni, melyek kifejezetten a diabéteszben szenvedők számára lett összeállítva. Egy 1996-os tanulmány bebizonyította, hogy az eritrit egyáltalán nem volt kedvezőtlen hatással a vércukorszintre, még akkor sem, mikor nagy adagban két héten át folyamatosan adagolták. Ha cukorbetegek vagyunk, mindenképp beszéljünk orvosunkkal, aki meg fogja határozni az eritrit pontos mennyiségét.

Fogyás

A túlsúly és az elhízás növeli az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a szív- és érrendszeri problémák, a cukorbetegség. A fogyás azonban csökkentheti ezeket a veszélyeket. A Mayo Clinic szerint az eritrit igen hatásos lehet a fogyókúrában. Kereskedelmi forgalomban pedig könnyedén hozzájuthatunk mint édesítőszer, de megtalálhatjuk a csökkentett kalóriatartalmú és cukormentes élelmiszerekben is, melyek célja, hogy támogassák a fogyást és az egészséges táplálkozást.

Potencionális antioxidáns

Az eritritről úgy tűnik, hogy szabad gyökfogó, ami által képes csökkenteni a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések kockázatát. Egy 2010-ben megjelent tanulmány szerint az eritrit úgy viselkedik, mint egy igen intenzív antioxidáns, így segít megvédeni az érfalak rugalmasságát is.

Egészségesebb fogak

Az eritrit a szacharózzal ellentétben nem segíti elő a fogszuvasodást. Egy filmréteget alakít ki a fogakon és így megakadályozza, hogy a cukor vagy a keményítő savvá alakuljon át és fogszuvasodás jöjjön létre. A szájban található baktériumok nem képesek erjedni az eritrit által, így sav sem keletkezik.

Eritrit termékek itt

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 500g

Multi 4U Eritrit 500g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1095 Ft
Megnézem
Újdonság

Szafi Reform paleonégyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

Szafi Reform paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

A Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, eritrit- és szteviol-glikozid alapú édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb ízerősséggel rendelkezik.

Ár: 4095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!