Tudnivalók a steviáról

Mi is az a stevia?

A stevia/sztívia egy növényi alapú, természetes édesítőszer, mely 0 glikémiás index-szel és alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Fogyasztásával elősegíthető az egészséges vércukorszint és vérnyomás megőrzése és az egészséges testsúly fenntartása, csökkentheti a szájban történő baktériumképződést és megelőzheti a fogszuvasodást, valamint a fogínygyulladást. Vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. 

Eritrit vs. stevia vs xilit

A stevia lehetséges egészségvédő hatásai

1./ Alacsony glikémiás indexének köszönhetően nem emeli meg a vércukorszintet. Hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához, ezáltal a máj és a lép védelméhez.

2./  Elősegítheti a magas vérnyomás csökkentését. 

3./  Gyulladságátló hatása révén meggátolhatja a káros baktériumok és vírusok szaporodását.

4./ Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást.

5./  Alacsony kalóriatartalma révén segítséget nyújthat az egészséges testsúly fenntartásában.

A stevia felhasználása

A stevia széles körűen alkalmazható édesítőszer, - a teljesség igénye nélkül - felhasználhatjuk sütemények, joghurtok, desszertek, szószok, smoothie, tea, kávé és egyéb italok ízesítésére.

Stevia csepp: A stevia cseppet alkalmazhatjuk bármilyen étel és ital édesítésére. Csepp formájában különösen alkalmas folyadékok, szószok édesítésére.

Stevia tabletta: A stevia tablettát felhasználhatjuk bármilyen étel és ital édesítésére, a cukor teljes körű helyettesítésére.

Stevia por: A stevia port elsősorban sütemények és krémek édesítésére alkalmazzuk.

Figyelmeztetés

Az oldalunkon található írások nem minősülnek szakszerű tájékoztatásnak, írásaink információs céllal készültek. A xilittel, eritrittel és egyéb cukorhelyettesítőkkel kapcsolatos tanácsokért és információkért fordulj egészségügyi szakemberhez - orvos, dietetikus, táplálkozási szakértő -, valamint kövesd a tudományos szervezetek írásait kutatásait és a hivatalos élelmiszeripari forrásokat. 

Eritrit termékek itt

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 500g

Multi 4U Eritrit 500g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1095 Ft
Megnézem
Újdonság

Szafi Reform paleonégyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

Szafi Reform paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

A Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, eritrit- és szteviol-glikozid alapú édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb ízerősséggel rendelkezik.

Ár: 4095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!